Theater Piccolo is dood, lang leve Theater Piccolo

Achter ieder einde schuilt een nieuw begin

Ons verhaalTheater Piccolo is voortgekomen uit de volwassen leerlingen van Paul Ooghe aan de Academie voor Podiumkunsten Gent. Gedurende vele jaren heeft Paul gepassioneerd lesgegeven aan zowel jongeren als volwassenen in het deeltijds kunstonderwijs. Om de resultaten van deze lessen aan een breder publiek te tonen, werden regelmatig voorstellingen opgevoerd in ons geliefde theatertje Piccolo in de academie. Na het welverdiende pensioen van Paul Ooghe in 2023, kwam er echter een einde aan ons knusse theatertje Piccolo, onze thuisbasis.


Maar het enthousiasme bleef! En zo werd het amateurgezelschap Theater Piccolo geboren!


Hoewel niet volledig nieuw, zijn er toch enkele accentverschuivingen. We streven ernaar theaterproducties te brengen die op amateurniveau volwaardig zijn, met ruimte voor verschillende invalshoeken en voor een breed publiek. Onze hoofdrolspelers zijn de acteurs die eerder in het “oude” Piccolo hebben gespeeld, maar we staan ook open voor gastspelers en nieuwe talenten. We trachten mogelijkheden te creëren om spelers die zich engageren voor een productie in een seizoen ook op te nemen in de cast.Ons team

Onze visieTheater Piccolo is meer dan alleen een nieuw amateurgezelschap - het is een frisse wind in het lokale theaterlandschap.


  • Van passie naar podium: Wij geloven in de kracht van theater om mensen samen te brengen. We streven ernaar om volwaardige producties aan te bieden die ruimte bieden voor diverse invalshoeken en verhalen die resoneren bij een breed publiek. 
  • Iedereen hoort erbij: bij Piccolo krijgen zowel vertrouwde gezichten als nieuwe talenten en gastspelers de kans om te schitteren op ons podium. Daarnaast is er bij ons geen plaats voor discriminatie. wij geloven in gelijke kansen en respect, ongeacht afkomst, geslacht, geaardheid, religie, leeftijd of enige andere basis. Wij verwelkomen diversiteit in al haar vormen en streven ernaar een inclusieve en veilige omgeving te creëren waar iedereen zich thuis kan voelen. 
  • Dynamisch: Onze overstap naar een amateurvereniging betekent dat we werken in seizoenen. We streven ernaar om elk voorjaar en najaar een nieuwe productie te brengen voor ons publiek. Voor onze spelers betekent dit dat we werken  met intensieve repetities en productiebijeenkomsten gedurende 3 à 4 maanden. Dit zorgt voor een dynamische ervaring waarbij je je niet voor een heel jaar hoeft te verbinden, maar toch volledig kunt opgaan in ons theateravontuur.
Onze nieuwsbrief


Hier vind je steeds het laatste nieuws over Theater Piccolo.